Rico Prumpeler

1526495_675256569202395_8259689570433224705_n.jpgZANG

Rico begon zijn muzikale carrière als 10 jarig jongetje in de harmonie. Na een paar jaar bleek dit toch niet wat hij zocht. Toen hij op 14 jarige leeftijd als roady/geluidsman begon, duurde het niet lang tot hij op eigen vocale kwaliteiten werd betrapt.

Na zijn diensttijd werd hij gevraagd om bij een nieuw op te richten band te komen zingen. Na de eerste repetitie bleek de band een gitarist tekort te komen waarop besloten werd een gitaar te kopen. Een gitaar en het boek “4400 gitaaraccoorden” rijker stond hij de week erna vrolijk mee te spelen. Jammer genoeg viel de band een paar jaar later door tijdgebrek bij verschillende leden uit elkaar.

Door een drukke baan en de nodige andere tijdrovende hobby’s heeft de muziek daarna een flink aantal jaren op een laag pitje gestaan. Op enkele optredens met diverse bands en als solozanger na, heeft hij zich voornamelijk bezig gehouden met het opnemen en produceren van eigen werk.

De drang naar het podium is echter nooit helemaal verdwenen. Toen een zekere en niet nader te noemen Henk hem dan ook belde met de vraag: Heb je geen zin om in een rockband te komen zingen? Niet moeilijk doen, gewoon lekker ouwehoeren en spelen was de keuze snel gemaakt.

Innocence is een heerlijk zooitje ongeregeld, dat op de eerste plaats heel veel lol heeft in het maken van muziek. Tijdens een optreden breng je dat plezier over naar je publiek. Dat is in mijn ogen het hoogste doel dat je als muzikant kunt bereiken… Zorgen dat mensen een leuke avond hebben!