History

De geschiedenis van Innocence begint in September 1996 met de oprichting van de band “The uk`s“(de uitzendkrachten). Een aantal werknemers van bakkerij “Het Anker” in Kerkrade vormden de basis voor de band, die eigenlijk enkel opgericht was om een feestavond luister bij te zetten. Maar Robby Kessing, Henk Gehring, Patrick de Koning, Ron Cohnen,Roger Moonen en good old Frank van Dam besloten toch om verder te gaan, dit onder de naam Sixpack. Na enkele verschuivingen in de band zijn Rob, Henk, Ron en Roger doorgegaan met de band onder de naam HYPE!, met als hoogtepunten EAST SIDE POP en een groot opgezette gig in HET GEMEENSCHAPSHUIS DE HEILUST, samen met NOXUSE en DETERRENCE. Ze hadden toen zelfs nog een zangeres het midden, Inge. Door tijd gebrek is er in 1999 een einde gekomen HYPE!

poster.jpg Henk besloot derhalve toch nog om door te gaan, maar nu onder de naam INNOCENCE, samen met Bert van Swieten op drums. Na talloze wisselingen (enkele namen zijn o.a. Gilles van Hoof, Peter Reuls, Ron Cohnen) hadden ze in 2001 de band eindelijk bij elkaar met Taco Quadvlieg – zang en gitaar, Henk Gehring – gitaar, Werner Hermans – bas en Bert van Swieten – Drums. Deze bezetting had als hoogtepunten optreden bij MOTORCLUB KARKEN (duitsland) en natuurlijk MKK POP 2001.Na het wegvallen van Taco hebben ze gezocht naar een gitarist. Via een collega van Henk (deze collega heet Ruud Kutin) werd Kevin Crombach bij ons geintroduceerd. Kevin heeft toen de gitaar solo`s voor zijn rekening genomen en Henk de zang waardoor ze weer verder konden. Na enkele gigs o.a. cafe Lazarus en een schitterend optreden in Haanrade heeft Kevin de band verlaten om stage te gaan lopen in de USA, wij wensen hem natuurlijk veel succes daar. Tevens hebben ze een nieuwe drummer, in de persoon van Andre van de Poel. IMG_00_Sjilvend-Rockt-2007-028.jpg

11-01-03 Er is vandaag een nieuwe gitarist toegevoegd aan Innocence zijn naam is Viktor van Dooren, van af nu neemt Viktor de slag partijen voor zijn rekening. Er zal nu weer gerepeteerd worden om de optredens te hervatten. Innocence zal vanaf mei weer actief zijn!

Februari 2004
Sander Baks is onze nieuwe zanger, na in verschillende bandjes gespeeld te hebben in en rond Apeldoorn zal hij de zang verzorgen. Voorgaande bands zijn onder andere On Parole en Fillmore

Juni 2004
Andre van de Poel heeft aangekondigd wegens gezondheids problemen te moeten stoppen. Er wordt druk gezocht naar een geschikte vervanger.
Oktober 2004
Daniel Wolfs is onze nieuwe drummer!

Spikpop-2008-Open-Air.jpg December 2004
Pascal Romkens is onze nieuwe bassist! Dus de bezetting is vanaf heden:

Sander Baks – Zang
Henk Gehring – Gitaar
Viktor van Dooren – Gitaar
Pascal Romkens – Bas
Daniel Wolfs – Drums

Maart 2007
Roy en Silvana gaan vanaf nu de zang verzorgen! Dus de bezetting is vanaf heden:

Silvana Douma – Zang
Roy Essers – Zang
Henk Gehring – Sologitaar
Viktor van Dooren – Slaggitaar
Pascal Römkens – Bas
André van de Poel – Drums en zang